Translate

luni, 2 aprilie 2018

Bijuterii contemporane-competitii

Fiind un domeniu atat de creativ, era logic ca designul si faurirea bijuteriilor sa faca si obiectul unor competitii internationale, cu scopul de a lansa in acest domeniu cei mai inspirati mesteri.
Saul Bell Design Award este un astfel de concurs, initiat inca din 1944 de Saul Bell, bijutier, profesor si mentor care a sustinut toata viata talentele din acest domeniu. El a fondat Rio Grande, unul dintre cei mai mari furnizori de materiale pentru industria bijuteriilor si actualul organizator al competitiei. Saul Bell a murit in 1996, fiind pana in ultimul moment in contact cu lumea creatorilor de frumos.
In aceasta competitie (care a inceput in anul 2000) poate aplica orice designer sau bijutier de pe glob, cu exceptia, atentie!, a celor din tarile carora Departamentul de Stat le-a interzis sa desfasoare comert cu SUA, adica:Crimean Peninsula, Cuba, Iran, Sudan, Burma, Cote D'Ivoire (Ivory Coast), North Korea, Syria, Balkan Countries (Serbia, Albania, Bosnia, Croatia, Macedonia, Kosovo), Belarus, Democratic Republic of Congo, Liberia, Iraq and Zimbabwe.
He, he... Prietenii stiu de ce!

Exista taxe de inscriere si se platesc pentru fiecare obiect introdus in concurs.
Acum, de exemplu, au fost deja anuntati finalistii editiei 2018. Ce n-am gasit eu pe site-ul lor sunt premiile! Care sunt premiile? Adica oamenii se aleg doar cu recunoasterea oficiala a talentului lor? Mi se pare putin curios.
Eu vreau sa va prezint ce mi-a placut mie foarte tare, sunt 45 de finalisti in total in 2018, astept cu interes castigatorii.
Rosario Garcia - SUA=Sectiunea aur/platina
Matthieu Cheminee - Canada - Sectiunea argint
Jill Tower - SUA- Sectiunea email
Kelly Morgen - SUA-Sectiunea email
Gill Cordiner-Australia -Sectiunea email
Elysha Roberts - SUA-Sectiunea metale/materiale alternative
Wolfgang Vaatz-SUA- Sectiunea colectie de bijuterii
Augustin Gregory - Mauritius - Sectiunea sub 18 ani
Caroline Senyszyn - SUA - Sectiunea sub 18 ani

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.