Translate

vineri, 12 mai 2017

Pedro Roldan Molina - cum sa nu-l iubesti?!

Este suficient sa te uiti de-aproape la picturile lui, la tusele de culoare jucause, ca sa te indragostesti iremediabil de acest artist. Motiv pentru care am ales tablourile sale pentru a-mi "captusi" blogul cu o tema onirica.
Pedro Roldan Molina s-a nascut in anul 1954 la Rute (Cordoba-Spania), apoi s-a mutat in Barcelona unde si-a urmat vocatia de pictor. Este cunoscut in pictura contemporana datorita cromaticii sale vii, magice, uneori inspirand melancolie si putin mister. Acest artist a inventat o lume fara figuri umane, desi multe dintre peisajele sale sugereaza existenta omului.
Este un pictor al apei si al barcilor, mie mi se pare ca ii plac foarte mult barcile, le infatiseaza dormind, stagnand ancorate la mal, parca in asteptarea stapanilor.
Daca reusiti sa vedeti mai profund in pozele preluate de mine, veti remarca modul ingenios, aparent simplu, dar in realitate destul de elaborat, in care stilizeaza unele elemente de decor, modul cum reuseste dintr-o singura tusa sa redea forme mai ample. Fundalurile peisajelor sale sunt punctate de multe nuante, cerul nu este niciodata evident albastru sau gri sau albicios, picaturi de alb, pete de lumina plutesc peste intreaga suprafata a tablourilor. Verdele vireaza in turcoaz, albastrul straluceste in nuante violacee.
Nici macar iarna nu este ceea ce stim noi si nici vegetatia nu-si abandoneaza culorile vii in sezonul rece. Cum sa nu-l iubesti pe acest om?

 
 
 
 

Un comentariu:

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.