Translate

vineri, 16 septembrie 2016

Art and crafts cu metode neobisnuite

Daca vrei sa ai succes pe piata, ca artist, trebuie sa descoperi posibilitati noi de exprimare, estetice si inteligente in acelasi timp, Avand in vedere cati artisti sunt pe lumea asta, va dati seama ca nu e usor sa realizezi ceva ce nu a mai fost incercat inainte. Si totusi, tot timpul apar creatii inedite care ne surprind prin inventivitatea de care da dovada autorul lor.
Argentinianca Alexandra Kehayoglou realizeaza carpete si covoare din lana care arata ca fotografii aeriene ale unor peisaje rurale. Tufisuri, paduri, lacuri, turbarii... Covoarele tesute de Alexandra sunt teribil de realiste si muncite, 3D bineinteles, timpul de lucru putand merge pana la cateva luni in functie de dimensiuni.

50 de artisti polonezi din orasul Pruszkow au realizat in ultimii 5 ani un numar de 4 masini deosebite. Construite din deseuri metalice alese din depozitul local, masinile arata la fel de hot ca si suratele de firma care ruleaza pe sosele. Sunt modele de Lamborghini, Bugatti, Maseratti si Mercedes-Benz expuse acum intr-un muzeu local.
Artistul finlandez Olek a muncit cu spor pentru a acoperi o casa cu mileu, adica croset, roz. Casa are mai bine de 100 de ani si nu e tocmai mititica, asa ca Olek a avut si o echipa de asistenti pentru trebusoara asta. Nu ma intrebati care a fost noima acestei creatii de anvergura, dupa cum se vede in foto crosetul este cu modele, nu doar gen plasa. Iar rozul este suficient de naucitor, ba chiar stralucitor! Olek este "recidivist" deoarece a mai imbracat in croset si alte lucruri, cum ar fi o locomotiva.

Serena Garcia Dalla Venezia este din Chile (nu din Venetia!) si este o artista a lucrului cu textile. Ea foloseste mingiute de material, tesute in dimensiuni si culori diferite, asamblandu-le in decoruri vesele, aproape organice.
Rusoaica Lisa Smirnova si designerul Olga Glagoleva au scos o colectie de haine brodate mai altfel. Cusatura broderiei este oarecum neglijenta, ca si cum hainele ar fi stropite de culori. Dar nici croielile nu sunt tocmai ortodocse, transforman colectia in ceva demn de retinut. Tehnica mi s-a parut haioasa si usor de realizat, totul este sa folosesti fir mouline in culori vii si cu grosime mai mare.

Hiroko Kubota, o artista in broderie, s-a hotarat sa transforme pisicile si cainii celebri de pe internet in imagini amuzante ce par sa rasara din buzunarele camasilor. A facut chestia asta pentru fiul ei, apoi a inceput sa primeasca diverse comenzi de la persoane care doreau broderii cu animalele de companie. Imaginile brodate sunt extrem de reusite, dovedind indemanarea artistei.





6 comentarii:

  1. unii sunt de-a dreptul creativi, stau si ma intreb mintea lor prin ce taramuri zboara de au astfel de idei?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pur si simplu vad lumea altfel, categoric nu oricine are aceasta capacitate.

      Ștergere
  2. Ce interesanta colectie de inedit! Intr-adevar, imaginatie nu gluma...
    Ideile cred ca vin oricum. Totul e sa vrei sa le materializezi cumva.
    Sa le gasesti o portita de manifestare. Dupa aceea, se transforma in suvoi! :D
    Seara buna si un weekend excelent, iti urez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  3. Curajul de a fii altfel,de a vedea altfel,de a face lucrurile altfel a fost(mai mereu)răsplătit
    Imi plac covoarele de numai! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Wow ce creatii neobisnuite ,necesita multa migala imaginatie si timp .Ma bucur ca exista si astfel de persoane .Naty Mihaela GreenEyes

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.