Translate

duminică, 7 august 2016

Jurnal de weekend amestecat

Am avut o saptamana de concediu, rastimp in care am constatat ce dezordonata poate deveni existenta daca nu ai repere fixe cum sunt orele de program la serviciu. Nu a fost saptamana de relaxare, a trebuit sa rezolv niste treburi. Si totusi unele chestii le-am tot amanat pentru ca nu reuseam sa ma scol dimineata si daca ma sculam prea de diminieata, nu reuseam sa-mi revin cat sa ma misc din casa. Am ajuns la concluzia ca am mai multe sanse sa fac ceva in zilele normale de lucru decat in concediu.
Unul dintre obiceiurile capatate (si care nu mi-a placut deloc) a fost acela de a ma aseza in fata televizorului, uneori chiar la stirile pe care le detest atat, uneori si la show-urile acelea de doi lei facute de ai nostri. Repet, prostia este fascinanta. Azi, ceva mai devreme, doi pupazoi, pe marginea unei piscine dintr-o statiune de la mare, au vorbit vreo 10 minute despre conditia fizica a nu stiu carei asa-zis vedete autohtone. M-am uitat la ei cele 10 minute fara sa inteleg ce vor sa zica, apoi creierul meu n-a mai rezistat si a trebuit sa dau pe altceva. E usor sa faci o emisiune cand nimic nu ai a spune, as parafraza eu pe stim noi cine.
Si mai usor e sa faci stiri. Lumea e nebuna peste tot, asa ca material exista din belsug. Mi-am inceput ziua cu vesela parada a homosexualilor din Amsterdam, o desfasurare de forte de zici ca e festivalul de la Rio. Cica au avut o juma de milion de spectatori cocotati prin casele invecinate sa caste gura la circ. N-am sa pricep niciodata cum de nu realizeaza oamenii astia cat de penibili sunt. Mai ales barbatii care vor sa arate ca femeile. Un pic de discretie le-ar face mult mai multa cinste, zau asa.
Am trecut apoi la atentatul din Belgia unde doua politiste au fost atacate de un zurliu cu o maceta. Le-a salvat cica alt politist care era in trecere...Si daca nu era asta in trecere ce faceau? Sa inteleg ca le hacuia nebunul fara nicio treaba! Mai halucinante mi s-au parut insa vorbele unui pustan coafat cu o creasta pe scafarlie care a afirmat, in calitate de martor banuiesc, ca pentru ei (trecatorii, adica) a fost o intamplare plina de adrenalina si foarte palpitanta (!!!). Va sa zica n-a fost groaznica, dureroasa, trista, incredibila, a fost plina de adrenalina. Ma bate gandul ca pitiponcii de astazi se uita la atentate ca la shooterele de pe PC ceea ce mi se pare extrem de grav. Pentru ei este doar un alt joc, furnizat de data asta de viata reala si intretinut de mass-media.
In incheiere am sa mentionez ca in ultimul timp cele doua emailuri ale mele sunt asaltate pe toate planurile (inbox si spam) de o puzderie de oferte la...lenjerii de pat. Intra cateva mesaje in fiecare zi, la inceput au fost mai rare, acum ma potopesc si ma enerveaza. Si apar ca si cum ar veni din partea unor persoane diferite, nu inteleg ce fel de reclama este asta. Dar unele sunt extrem de distractive ceea ce demonstreaza intrucatva disperarea site-ului care comercializeaza lenjeriile. Ultima oara, la 1+1 gratis mi se ofereau si 4 perne antialergice, tot gratis. Mi-am adus aminte de filmul de desene animate "Cars", prima parte. Era acolo o masinuta, Guido, care avea un magazin de cauciucuri si nu prea ii mergeau afacerile. La prima vizita a lui Lightning McQueen in oraselul uitat de lume, Guido incearca sa-i vanda ceva si il tenteaza spunand ca, in cazul in care cumpara un cauciuc i le ofera pe celelalte trei gratis. He, he, halal comert. Asa si cu lenjeriile.

4 comentarii:

  1. Noi de vreo 4-5 ani fara stiri, sau alte..showuri chinuite.
    Cumva stirile importante tot reusesc sa ajunga la noi la nevoie.
    Mi-e si mie groaza de lumea asta tembela care poate sa ajunga normalitate..cand toti sunt adormiti.
    Cat despre vacanta, cum prindem ceva liber, cum o intindem oriunde la explorat! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Rar ma mai fura si pe mine televizorul,eu prefer radioul.O zi plăcută!

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu deschid televizorul doar punctual, dacă e ceva ce mă interesează!

    Să înţeleg că e mai bine la serviciu? :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Da ,perfect de acord cu toate cele zise ;ori nu ne aflam in ,,lumea,, care trebuie ori sa se schimbe ceva .Naty Mihaela GreenEyes

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.