Translate

joi, 14 iulie 2016

Arata-mi dintisorii ca sa-ti spun cine esti!

Stiti cum se spune: e frumos/frumoasa pana zambeste. Nu cred ca exista poante mai haioase ca in comediile acelea in care o EA ca o zana ranjeste larg la un moment dat spre un EL oripilat sa observe gauri negre in sirul de dinti al mimozei. Astfel de glume merg la sigur, privitorul se amuza copios pentru simplul motiv ca o dantura defecta, cu goluri sau dinti incalecati, poate strica o imagine de milioane.
Pe principiul asta m-am alarmat si eu cand am observat ca dentitia de lapte a lui fiu-meu, aliniata si perfecta, se modifica totalmente odata cu aparitia dintilor definitivi. Cat a fost micut am asteptat sa vad cum evolueaza, pe la 9 ani am hotarat ca e prea de-ajuns si ca, cu cat luam problema mai din pripa cu atat avem sanse sa mai indreptam ceva. De doi ani am devenit frati cu medicul ortodont si am trecut prin cateva etape mai mult sau mai putin placute de largire a maxilarului, de purtat aparat mobil pe cerul gurii, apoi aparat dentar fix cu bracketi pe dintii de sus. Acum suntem in faza in care fiu-meu are doar o sarmulita pe interiorul dintilor de sus, menita sa fixeze dintii in pozitie pana se schimba si ultimii dintre cei de lapte. Imi pare rau ca nu i-am facut o poza inainte de tratament, sa vedeti in ce hal era, parca ma uitam in gura unui rechin, dar aveti mai jos o fotografie din prezent, unde puteti observa cum au ajuns sa arate dintii de sus fata de cei de jos, inca netratati.


Dintii de jos urmeaza... Va asigur ca cei de sus crescusera si oblic, nu numai decalati fata de linie, ii studiam si de fiecare data ma apuca jalea si-mi spuneam ca nimic de pe lumea asta n-avea sa-i mai indrepte. M-am inselat, iar doctorita m-a asigurat ca a vazut cazuri mult mai rele. Cu rabdare si o mana de specialist am trecut primul hop. Pai, cum credeti ca i-ar fi stat frumuselului meu sa zambeasca unei fete cu dantura aceea de cosmar?
Copilul meu s-a smiorcait nitel cand i s-a pus aparatul, ca n-avea chef de chinuiala, dar eu am fost prea constienta ca mai tarziu avea sa-i vina greu si avea sa fie complexat de acest defect. Oricat am vrea noi sa fim de intelegatori si lipsiti de discriminare, adevarul este ca un adult cu asemenea "scapari" fizice, mai ales cand se stie ca pot fi corectate, este considerat neglijent si delasator si este privit putin altfel de catre ceilalti.
Daca in cazul copiilor este bine sa se intervina din timp, asta nu inseamna ca adultii nu pot indrepta aceste vicii de crestere a danturii. Exista solutii pentru orice, vointa sa ai. Eu am pomenit mai ales de estetica, dar dintii strambi determina si la o muscatura defectuoasa, iar asta agraveaza suferinta si malformatiile. Nu e vorba aici numai de perfectiune, e vorba si de sanatate si asta e mai pretioasa decat toate, vorba stim noi cui.
Mai spuneam ca o conditie de baza este mana (sfanta!) a specialistului, motiv pentru care, daca v-ati hotarat sa purcedeti pe acest drum, voi sau cineva din familie, prospectati inainte cu atentie piata. Conteaza si preturile, dar degeaba scoti mai putini bani din buzunar daca nu ai rezultatele dorite. Si va asigur ca un tratament incorect aplicat poate face mai rau.
Eu am fost sfatuita sa ma orientez direct spre capitala, spre una dintre clinicile cu experienta in tratamentele pentru copii si cu personal specializat, pe lista de recomandari fiind cabinetul stomatologic din cadrul clinicii Cris Smile. Oferta lor este extrem de generoasa chiar si pentru adulti si poate linisti si cel mai scrupulos pacient deoarece aici pot fi aplicate aparate dentare discrete, invizibile, ce folosesc o tehnologie inovatoare, au materiale non-alergice si pot corecta si cele mai deficitare ocluzii. Cu alte cuvinte, te tratezi fara sa se observe si asta conteaza mult, mai ales cand ai un serviciu ce te expune public.
Am verificat tarifele, prin prisma experientei mele cu copilul, si am constatat ca preturile nu sunt deloc exagerate, pentru unele faze chiar am observat ca eu am platit mai mult. Ceea ce este de necuantificat, este amabilitatea echipei medicale si nici nu va imaginati cat conteaza asta in cazul copiilor. Daca vrei sa-i faci sa accepte vizitele la dentist trebuie sa-i convingi ca oamenii de acolo sunt frumosi, rabdatori si intelegatori si asta nu este usor deloc! Dar nici cu adultii fricosi nu mi-e rusine si la Cris Smile vor gasi cu siguranta terapii profesionale, moderne si o preocupare constanta pentru confortul pacientului.
Cabinetul stomatologic Cris Smile poate fi gasit in Bucuresti, in cartierul Rahova, sector 5, str.Malcoci nr.2, bl.36, sc.B, ap.59. Avantaj bucurestenii! Sau cei din jurul capitalei, cu bataie si spre Ploiesti, ca multi concetateni de-ai mei iau drumul capitalei in cautarea medicilor buni.


2 comentarii:

  1. Prin clasa a IV-a am avut şi eu aparat dentar. Doamne cât am mai suferit!
    Bine, acum sunt alte aparate, tehnologii. Baftă... cu copilul!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe vremea noastra erau aparate mai grosolane si nu erau tehnicile din prezent, acum nu te mai chinui, iti dai seama ce-ar mai fi oracait fiu-meu daca ar fi fost ceva de nesuportat.

      Ștergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.