Translate

joi, 16 iulie 2015

Hemoroizii-remedii noi pentru o suferinta straveche

Ce mi-o fi venit sa vorbesc despre o chestiune pe care multi o ocolesc in discutiile deschise, probabil din cauza zonei afectate? Ei bine, intr-un articol de acum ceva timp, parca din 2011, am gasit ca printre cele mai tastate cuvinte de cautare pe Google, in domeniul sanatatii, a fost si "hemoroizi". De unde rezulta ca lumea sufera "in tacere" si prefera sa se informeze de pe net, ori din jena de a discuta cu cei din jur, ori din frica de doctor si de tratamentele clasice, alea mai taioase. Na, ca sunt sadica!
Plasarea in topul cautarilor arata si cat de multe persoane sunt afectate de acest neajuns (in realitate peste 50% dintre oameni), ca boala nu pot sa-i zic, e tratabila si nu e un capat de tara, dar e teribil de sacaitoare. Daca ati experimentat macar o data in viata fenomenul de constipatie si aparitia hemoroizilor, stiti desigur ca un pic de grija in alimentatie si in stilul de viata rezolva problema. Femeile se confrunta cu aparitia hemoroizilor in timpul sarcinii, cei cu tranzit intestinal lenes sau cei sedentari au avut de asemenea astfel de surprize.

Hemoroizii se manifesta si se simt mult mai grav decat sunt in realitate, in sensul ca dau chiar si dureri destul de mari sau chiar sangereaza, fara ca aceste semne sa indice ceva alarmant. Sunt si cazuri de complicatii, cum sunt infectiile, dar destul de rare. Daca sunteti familiarizati cu ei si va fericesc periodic cu prezenta, v-ati obisnuit deja sa aveti o crema in casa sau sa apelati la alte remedii. Nu intrati in panica, uneori dispar singuri dupa cateva zile, credinta ca daca sunt lasati de izbeliste conduc la cancer este absolut falsa. Asta nu inseamna ca orice simptom care seamana cu hemoroizii trebuie tratat cu usurinta, pentru linistea voastra este bine sa consultati medicul.
In ziua de astazi doctorii nu mai recomanda atat de usor interventia chirurgicala, nu inainte de a va prescrie diverse tratamente. Oricum, dupa indepartarea hemoroizilor tot trebuie sa aveti o dieta potrivita si sa faceti mai multa miscare, asa ca de ce sa nu incercati dinainte aceste lucruri? Cine stie, poate scapati fara taieturi.
Pentru amuzamentul vostru, trebuie sa stiti ca este posibil ca hemoroizii sa fi jucat un rol in istorie sau in schimbarea acesteia. Napoleon fusese blagoslovit cu asa ceva si in ziua bataliei de la Waterloo tocmai ce suferea de niste dureri crancene prin partile esentiale ale corpului, motiv pentru care nu a putut conduce batalia cum trebuie.
Asadar, fruntea sus! Nu sunteti singuri si multumiti-va cu ideea ca hemoroizii au cauze cvasi-necunoscute, chiar postura noastra verticala fiind probabil una dintre acestea. Nu, nu rad de voi, stati calmi ca si eu ii cunosc, dar le dau de capat cu rabdare. Cele mai la indemana sfaturi pentru prevenirea hemoroizilor, daca va simtiti cu musca pe caciula, sunt:
-mancati fructe si legume din belsug, beti multa apa, nu va lasati pe tanjeala ca sa ajungeti la constipatie
-nu trageti de timp pe toaleta, citind ziarul, fumand o tigara sau mai stiu eu ce faceti voi pe-acolo
-nu purtati lenjerie stramta si nici din materiale sintetice ca mentine umezeala
- in loc de hartie igienica folositi servetele umede, hartia este prea uscata si agreseaza zonele sensibile.
Stiu ca cei care sufera ma injura ca teoretizez fara sa ofer solutii concrete, asa ca am dat un tur de internet, dar pe la americani, si am cautat pe site-urile medicale comentariile celor care au incercat diverse tratamente. Nu de alta, dar sfaturile oficiale sunt arhi-cunoscute, mai interesant este ce a experimentat fiecare. Asadar, iata o lista de chestii care chiar functioneaza, poate le stiati, poate nu:


-felii subtiri de cartof plasate de-o parte si de alta a hemoroizilor
-uns cu crema pe baza de oxid de zinc din cea folosita pentru a preveni iritatiile de scutec, sa aiba 40% concentratie de oxid de zinc-pare sa fie extrem de eficienta in reducerea dimensiunilor hemoroizilor
-o lingurita de ulei extravirgin inainte de masa, tablete cu ulei de seminte de in, marirea cantitatii de apa bauta pentru a regulariza tranzitul intestinal
-apa multa si dieta limitata la ovaz, fasole si fructe timp de doua saptamani pentru a avea efect
-bai fierbinti de sezut, infuzate cu hamei- daca gasiti si o crema cu hamei este perfect, pare sa aiba efect
-uns din belsug cu crema de galbenele si aplicate apoi tampoane cu bitter suedez
-gel de aloe vera aplicat direct pe hemoroizi
-dormitul pe burta (numai daca nu esti gravida) cu o perna sub solduri
- de aplicat gheata de mai multe ori pe zi, timp de cate zece minute
- aplicarea alternativa de comprese calde si reci

In ideea ca v-am fost de ajutor, va urez sa scapati iute de "nepoftiti". Daca ii aveti. Daca nu ai aveti, luati masuri sa nu apara ca este mult mai bine asa.

Un comentariu:

  1. mno ca m-ai speriat! :) o sa o dau pe mere ca sa nu fac cunostinta cu dumnealor :)

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.