Translate

sâmbătă, 18 iulie 2015

Bijuterii contemporane - geometrii

Sunt sigura ca fiecare ati avut un moment in care ati desenat cu pixul pe un colt de hartie forme geometrice la intamplare, in timp ca va gandeati la altceva. Eu fac des lucrul acesta, mai ales cand sunt intr-o dilema sau ma plictisesc pur si simplu. Formele geometrice ma relaxeaza. Poate chiar ideea de ordine are darul de a ne ajuta sa punem la punct haosul din viata noastra. Formele simetrice, armonios imbinate, clar trasate, elegante in simplitate, au darul de a ne aduce pe drumul pierdut.
Bijuteriile cu forme geometrice par sa exprime o dorinta de a avea ordine chiar si in obiectele facute sa decoreze. Chiar daca liniile sunt curbe sau drepte, se intretaie in patrate, dreptunghiuri sau triunghiuri, ele indica imaginatia si nu absenta acesteia.

Grace Lee este un designer din Los Angeles care a creat o colectie extrem de chic, formata din piese de aur elegante, cu diamante sau pietre pretioase. Firele de metal sunt delicate si contrasteaza cu soliditatea formelor geometrice din design.

Etsuko Sonobe este un japonez cu o mare inspiratie cand vine vorba de manipulat liniile si formele. Rezulta piese iesite din comun, neasteptate, dar perfect purtabile.

Shanti Voorn se inspira din geometria azteca. Intr-adevar, liniile traditionale pot sta la baza unor modele contemporane extrem de reusite.

Marlene Glintborg este din Danemarca si lucreaza in aur si argint. Formele create de ea sunt rafinate si sugereaza un decor science-fiction minimalist.


Stinna Holm este de asemenea din Danemarca. Nu numai ca foloseste geometriile, dar le si suprapune, obtinand modele 3D ce par bucati de stanci solide.



Un comentariu:

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.