Translate

duminică, 12 aprilie 2015

Lumberman-ul

"Lumber" este in engleza americana denumirea busteanului, adica a lemnului aflat intr-un anumit stadiu de prelucrare.
Lumberman-ul ar fi deci un amarat de taietor de lemne, dar de-ala mai primitiv, cu toporul pe umar, barba de patriarh, lejer nespalat, cu camasa cadrilata, maneci suflecate si bretele la pantaloni. Cu alte cuvinte este un tip care munceste din greu, cam necizelat (ca si bustenii pe care ii hacuieste) si cu o exagerata podoaba faciala (nu si capilara!).
Iete unul american de la 1900...



Ok, eu inteleg ca barbatii de azi vor sa para mai masculini decat e cazul, dar ca sa adopte moda "lumberman" mi se pare putin... tras de par. Si totusi, dupa ce am avut metrosexualul care se ducea la manechiura si isi facea tratamente de infrumusetare, lumbersexualul pare sa se dezica feroce de imaginea barbatului prea preocupat de infatisarea sa.
Dupa ce am vazut o emisiune despre noul curent, pe un post de stiri, le-am cerut celor doi barbati si jumatate de la serviciu sa vina la munca cu toporul, sa-si lase barba si sa-si tatueze chestii macho. Ca sa ne clatim si noi ochii...Am frunzarit pozele de epoca dar n-am remarcat ca taietorii de atunci sa fi purtat o barba chiar atat de lunga, nu pe piept cum se vrea astazi!
Nu pot sa zic ca Ploiestiul geme de lumbermani, dar in magazinul de langa bloc s-a deschis o "coafura" pentru barbati. Cei doi hairstylisti sunt juni cu freza sculata si intepenita cu gel. Cam la a treia zi m-am prins ca nu e si pentru dame, iar specialistii sunt de-aia cu fitze. Pe la a cincea zi L-am ochit...pe EL, lumbersexualul! Un tinerel cu o frumusete de podoaba sub barbie se lasa fasonat de specialistul in barbi. Sa fi avut vreo douazeci de ani, subtirel de il sufla vantul, lumberman-ul dorea probabil sa compenseze lipsa muschilor cu parul de pe fata. Da, am observat...e lege. De ce sunt mai ciacari, de-aia vor sa se impopotoneze mai tare.

6 comentarii:

  1. Am mai invatat un cuvant.Am ras cu pofta la cititirea postarii.Nu prea aveam habar ce se mai poarta. Numai zile bune!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai intâi, e primăvară zdravănă, zile de Paști aidoma, sezonul păscutului fericit la români. Adică, tot ghiveciul. Așa că urări la cuvenite: sănătate, armonie pe câmpiile sufletești! Și, ca adaos,tot ce îți mai dorești!
    Cât despre proiecția masculină râgâită, a lumbermen, e de preferat siropistului metrosexual! De altfel, cavalerul ungur visat era, într-o vreme, călărețul nomad, cu carnea oii furate pusă la frăgezit sub șa. Poate și femeile erau „preparate” aidoma! Individul mai trebuia să duhnească a sudoare de cal și a spermă, pentru a fi acceptat de domnițele romantice. Și era rău?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu daca era rau dar in ziua de azi ma gandesc ca o ditamai barba te impiedica la...sarutat. Ar fi interesant de stiut ce zic prietenele (daca exista!) barbosilor. Si nu, nici mie nu imi surade unul care se bibileste mai mult decat mine, cum sunt metrosexualii.

      Ștergere
  3. Hristos a înviat!

    :) Echivalentul pentru lumberman cum s-ar traduce în cazul femeilor? :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevarat a inviat!
      Curentul "natural" cred pentru ca unele vor sa fie naturale si nu isi mai dau jos surplusul de par.

      Ștergere
  4. :))))))))))))))))))))) am râs cu lacrimi, crede-mă. Mi-ai luminat ziua. Ploieștiul tău se pare că e fruncea în materie de fashion. Vezi ce înseamnă să fii aproape de km 0? Trebuie să casc ochii pe tinerele speranțe, că nu mi-a sărit niciunul în ochi până acum.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.