Translate

marți, 9 septembrie 2014

Meloman pentru o zi

SoriN ne provoaca la "muzici" alese, fa-i o vizita si inscrie-te daca ai un feeling. Mai ales in zilele de marti!

Ca tot vorbim de rusi, trebuie sa recunosc ca mi-au placut dintotdeauna acele coruri barbatesti in care domnii de la rasarit sunt maestrii. Rusii sunt un popor care se exprima frumos prin cantec. Corul Armatei Rosii (stati, nu sariti de pe scaun!) are o indelungata traditie. Si nimeni nu canta Kalinka cum o canta ei! La Eurovisionul din 2009, acela gazduit in Rusia, a fost prezentat un moment artistic al acestui cor, combinat cu ceva dansuri, lejer modernizat.  Kalinka, Katiusa si alte melodii traditionale de referinta. In celalalt clip baietii din fortele speciale se dau in stamba pe ritmurile celor de la Queen. Ar fi fost interesant de auzit ce scandeaza in ruseste. Poate le-a scapat urmatorul target de pe lista lui Putin.
PS: Nu uitati ca am o fire vesela, asa ca nu interpretati alegerile mele ca pe o demonstratie de simpatie.

 

6 comentarii:

  1. Frumoasa prezentarea ta !

    Sa ai o seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. ce voci au baietii astia si ce tinuta!
    cat despre cel de al doilea clip, chiar asa, ce-or spune baietii? :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Prima piesa mi-a placut mult. Limba rusa in schimb nu ma fascineaza deloc.

    RăspundețiȘtergere
  4. faptul ca ai ales videoclipuri cu melodii intrepretate de armata rusa este drept sa-ti spun, un pic ciudat însa eu personal nu contest muzicalitatea poporului rus, ba chiar dinpotriva! compozitorii clasici sunt unii din cei mai buni ai lumii, scriitorii si poetii deasemenea sunt deosebit de talentati. Daca pomenim si teatrul su baletul rus, trebuie deasemenea sa recunoastem ca sunt exceptionali!
    Kalinka ales aici de tine, este cantecul popular rus (compus în 1860 de Iwan Petrowitsch Larionow) cel mai cunoscut în intreaga lume. Este placut si deosebit de ritmat.
    Simpatica alegerea ta de azi! :)) dar mai ales precizarile din final :))

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.