Translate

luni, 4 august 2014

Un mic ajutor pentru o cauza mare

251 de localitati afectate este bilantul recentelor inundatii.  Mii de oameni in pragul disperarii, este o jale sa te trezesti fara casa si bunuri peste noapte. Plus trauma psihica... Nu poti sa intelegi aceste sentimente decat (Doamne fereste!) daca ajungi sa dormi cu copiii prin adaposturi provizorii, in scoli, centre comunitare sau casele rudelor!
V-am vorbit AICI despre Habitat for Humanity Romania, o organizatie care isi axeaza activitatea pe construirea de locuinte pentru cei aflati in nevoie. Dansii s-au implicat si de aceasta data si au pornit la Prima TV campania de strangere de fonduri „Raspuns la Dezastru”, prin care incearca sa vina in sprijinul cat mai multor oameni.  

Printr-un SMS la 8825 se pot dona 2 euro in sprijinul sinistratilor. Numarul este valabil in toate retelele (Vodafone, Orange si Cosmote).
 Cu banii obtinuti vor putea oferi asistenta tehnica, kituri de interventie, vor putea face reparatii sau vor reconstrui casele distruse.
Este o suma mica, rezonabila, puteti in acest fel sa-i ajutati pe cei ce au avut nenorocul sa se gaseasca in calea apelor.  

Pentru a va convinge de seriozitatea organizatiei, adaug cateva date despre ei:

În 2010, un proiect integrat “multi location” de răspuns la dezastre Habitat for Humanity România a primit recunoaştere internaţională din partea ONU, International Federation of Red Cross si UNHCR şi a fost inclus în catalogul celor mai bune 17 proiecte de răspuns la dezastre din lume din anul respectiv.
Habitat for Humanity România, prin „Statutul de Utilitate Publică” obţinut în 2008, poate prelua parte din responsabilităţile autorităţilor publice în probleme de răspuns la dezastre legate de prevenţie şi reconstrucţie. În 2011 a încheiat un parteneriat cu I.G.S.U., care îi conferă sprijinul necesar în sectorul prevenirii, al reducerii riscurilor la dezastre şi al intervenţiilor de urgenţă, precum şi accesul la resurse şi informaţii oficiale (hărţi, date statistice, resurse umane).
Prin programul Răspuns la Dezastre, Habitat for Humanity România a ajutat, până în acest moment, peste 20.000 de persoane din zece județe.

Un comentariu:

  1. Foarte buna initiativa, chiar ma gandeam la acei oameni, si la cat sunt eu de norocoasa...Off..am si plans cand am vazut situatia de acolo.O sa donez si eu.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.