Translate

luni, 20 ianuarie 2014

Ce-i framanta pe unii...

Cica Soarele isi face de cap si, contrar uzantelor, in loc sa fie in plina activitate, a luat o pauza scurta, fiind surprinzator de linistit. Evenimentul s-a mai intamplat si acum o suta de ani cand am experimentat o mica glaciatiune, exista si niste picturi mai vechi care ne infatiseaza o Tamisa inghetata bocna si transformata in patinoar, spre veselia riveranilor. Ai zice ca previziunile astronomilor si meteorologilor ar trebui sa ne puna serios pe ganduri si sa vuiasca mass-media de avertismente. As, ti-ai gasit! Nebunului ii zornaie cu furie clopoteii de pe tichia de margaritar, iar televiziunile nationale se dau de ceasul mortii pe subiecte de umplut timpul de emisie si de strivit neuronii populatiei indobitocite.
Vineri a fost o zi neagra, n-a murit nimeni, n-a fost eliberat nici un politician de la parnaie, nu "s-au" divortat vedetele, n-a comentat Iulia a lu' Cizmaru nici o rochie ratata, moldovencele nu si-au mai aruncat placinte verbale in cap, iar calugaritele au renuntat sa mai nasca in necunostinta de cauza (a sarcinii!), asa ca specialistii in stiri de la o antena au incercat sa stoarca un comentariu pe marginea modului cum romanul amarastean face economie la buget, reducand consumul de apa. Auziti fratilor, cica exista unii (in opinia stiristilor ar trebui sa ne crucim de atata nesimtire!) care trag apa la buda numai dupa ce se duce toata familia, altii fac baie si pastreaza apa din cada ca sa o toarne in wc, altii folosesc apa din calorifere si tot asa...Cica toata economia asta nu face bine la functionarea sistemului de canalizare. Asa o fi! Dar eu cred ca, de fapt, distribuitorii de apa-canal sunt nemultumiti de scaderea veniturilor. Daca stati sa judecati la rece, va veti da seama ca economia unei resurse naturale nu poate fi ceva rau, chiar daca cetatenii nostri urmaresc de fapt scaderea cheltuielilor, nu cine stie ce scopuri ecologice nobile. Numai ca "antenasii" dezvolta la modul ironic si jignitor subiectul, sugerand ca cei care practica economia sunt de fapt cam nespalati si lipsiti de igiena. Da? Ei, ia uitati aici, ma inregimentez cu veselie in cardul pacatosilor, daca va framanta atat de tare amanuntele intime din bucataria familiilor de rand, va mai dau cateva sugestii de economisire:
1. Daca spalati rufe in lighean, colectati apa ramasa intr-o galeata si pastrati-o tot pentru turnat in wc;
2. Tineti la bucatarie o oala veche in care turnati resturile de apa ramase in cana apoi folositi apa la udat florile, la spalat cartofii sau la altceva;
3. Cand folositi dusul si vedeti ca nu vine imediat apa calda, nu ii dati drumul pe scurgere, adunati-o in lighean;
4. Daca dezghetati carnea congelata punand-o in vas cu apa, folositi apoi apa la flori, zeama de carne este un excelent ingrasamant;
5. Dupa ce spalati pardoseala cu mopul, pastrati apa in care ati adaugat un detergent cum ar fi Domestos, sa zicem, si folositi-o pentru a spala cu peria talpile incaltamintei care vor fi astfel dezinfectate la randul lor.
Si tot asa... va puteti dezvolta propriile obiceiuri de economisire. Si sa deveniti subiect de barfa la tv, scandalizandu-i pe locatarii turnului de fildes cu apucaturile neigienice.

9 comentarii:

  1. Romanul din lipsa de bani face economie la tot.Ei si vezi cum devine romanul si mare ecologist, cum conserva el apa!Te pup, o saptamana linistita!

    RăspundețiȘtergere
  2. Tot o apa si-un pamant suntem :))
    Cate evenimente mondene am ratat!

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar imi place cum scrii. Cu talent. Apoi imi place ca esti o comoara de gospodina la casa omului. Mai pun la socoteala iama pe care o dai prin borcanele goale pe care le "infatosezi" cu chip nou. Si pun eticheta :" rara avis"! Apropo, Eu sunt mai radical in economisirea apei de la robinet: 1. nu beau apa, ci bere, pe care o redau caineste pomilor. 2. Imi umplu intestinul gros cu rabdari prajite si reduc trasul apei. Nastratin si-a dresat magarul sa nu mai manance, infometandu-l 20 de zile. Si a reusit! La a 21-a, i-a murit dobitocul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie sa recunosc ca ma bati la economie, dar nu stiu de unde ai tras concluzia ca sunt gospodina...Pai, daca manjesc atatea sticle, e clar ca nu mai am timp de gospodarie.

      Ștergere
  4. Ai uitat sa mentionezi ca, pentru o mai mare economie, romanul trebuie sa puna apa (nu prea multa) in cada si sa cheme, pe rand, intreaga familie sa se spele acolo, incepand cu copiii si terminand cu tatal intors de la munca... :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, chiar ma gandeam ca asta mi-a scapat plus ca apa din cada poti s-o pastrezi in continuare pt wc, cum ziceam mai sus. Si crezi ca nu asa fac multi?

      Ștergere
    2. :D Tocmai, ca mi-a fost dat sa aud grozavia acum cativa ani. Culmea este ca familia respectiva nici cada nu avea, totul se petrecea la lighean.

      Ștergere
  5. Şi bunica ce să facă cu apa de la genunchi după ce a scăpat de ea ? :))))

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.