Translate

miercuri, 28 august 2013

Dimensiunea SMART

Ei da, ca sa fii smart nu conteaza dimensiunea. Ba chiar, in vremurile pe care le traim, o tehnologie este "smart" atunci cand reuseste sa produca obiecte din ce in ce mai mici si mai performante. Mi se pare normal, de vreme ce vietile noastre sunt din ce in ce mai aglomerate cu lucruri materiale, iar spatiul vital este din ce in ce mai mic. Traim mai usor, mai comod si mai frumos, tocmai datorita progresului tehnologic, asa ca orice inovatie mi se pare o mare realizare. O astfel de de evolutie inseamna si lansarea de catre compania romaneasca Allview a tehnologiei Smart2view, pe piata interna, prin care imaginile de pe smartphone-ul sau tableta Allview pot fi vizionate pe un televizor cu HDMI, folosind adaptorul wireless display.
Vorbim de jocuri, filme, videoclipuri, poze, apeluri video in retelele de socializare. Ai de facut o prezentare in cadrul unei sedinte sau a unui seminar? Conectezi tableta sau telefonul la un proiector cu HDMI. Viitorul este din ce in ce mai aproape si Allview tine strans pasul cu el. Motiv pentru care reusitele companiei s-au concretizat in alte doua produse prezentate recent.

Tableta VIVA H8 este din aceeasi categorie super-slim cu care ne-a obisnuit producatorul, o bijuterie cu design minimalist, functionala si usor de purtat oriunde in geanta. Si la fel de performanta, datorita sistemului de operare Android 4.2.2. Jelly Bean. Noutatea? VIVA H8 ofera conectivitate 3G, Bluetooth si GPS. Este foarte potrivita unui businessman care trebuie sa apeleze la internet, indiferent ca se afla la birou, in calatorie de afaceri sau in timpul unei conferinte.
Dar aceasta tableta este extrem de versatila, satisfacand si cerintele altor categorii de profesionisti. Pentru un taximetrist, curier, agent de vanzari, ea devine un GPS sau un telefon, datorita functiei Call function. Tableta are numai 374 de grame, un procesor puternic Cortex A7 Quad Core de 1,2 GHz, memorie RAM de 1GB, memorie interna de 8 GB si solutie grafica Power VR SGX 544 cu 8 nuclee. Rezultatul? Descarcarea usoara a aplicatiilor si rularea lor cursiva, suficient spatiu de stocare a fisierelor. Nu lipsesc performantele legate de expunerea imaginilor pe display, este prezenta si camera foto de 5 megapixeli, avand inclusiv functia panoramica.

Allview H2 Qubo este un smartphone si un alt nou membru al familiei. Este dotat cu un procesor Quad Core de 1,2 GHz, un procesor grafic VR SGX 544 si o camera foto OV 5647 de 5 MP cu Autofocus. Cu alte cuvinte stie sa faca multe, de la rularea rapida a aplicatiilor si jocurilor pana la fotografii performante si filmari HD. Smartphone-ul este echipat cu o memorie RAM de 512 MB si ruleaza sistemul de operare Android 4.2 Jelly Bean care te va surprinde prin performanta sa. Poate fi achizitionat si fara tehnologia Smart2View, dar nu cred ca e cazul sa renunti la asemenea facilitate. Tehnologia Dual SIM de ultima generatie cu care este dotat H2 Qubo iti permite sa utilizezi un SIM si un micro SIM pentru a comuta usor intre retele mobile diferite, reducand astfel simtitor costurile convorbirilor. Are instalata aplicatia AllClick, creata special pentru a-ti putea seta shortcut-uri catre aplicatiile tale preferate, avand astfel acces mai rapid la acestea, fara a mai fi nevoie sa intri in meniu. Antivirusul Bitdefender garanteaza protectia de care ai nevoie, pachetul Premium fiind inclus gratuit timp de trei luni. Cu ajutorul Office Viewer, poti viziona documente de tip Excel si Powerpoint. Mie mi se pare ca telefonul acesta este o adevarata nebunie, la modul pozitiv desigur, este clar ca granita performantei intre diversele produse este din ce in ce mai subtire. Si probabil va veni si vremea cand, in loc de un simplu apel, din ecran va rasari o holograma. Asta o spun ca sa fiu in ton cu SF-ul vazut aseara si nu cred ca e prea departe acel viitor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.