Translate

joi, 2 august 2012

More soap !


In curând nu voi mai găsi titluri pentru posturile cu săpun, dar trebuie să le fac, o dată pentru ca strâng şi strâng la săpun despre care merită povestit şi în al doilea rând pentru că am o plăcere sadică să vă torturez cu acest tip de produs. 


Astazi voi începe cu săpunul natural Vero Marsiglia cu mentă verde de la Nesti Dante, site http://www.nestidante.com/ , am mai scris despre acest producător şi cu altă ocazie deci nu mai insist. Săpunul are 150 gr. şi a costat 7 lei în farmacia Catena, un preţ excelent la cantitatea aceasta. Are o textură cremoasă, este emolient şi împrospătează datorită mirosului fresh de mentă. Nu se înmoaie, nu aderă pe suport.

 Pentru că am pomenit de Marsilia, vreau să fac o paranteză şi să vă spun ceva despre săpunul de Marsilia... este foarte cunoscut datorită multiplelor posibilităţi de folosire : pentru spălare pe mâini pur şi simplu, pentru faţă, corp şi păr, dar şi ca săpun de rufe. Găsiţi amănunte despre fabricare aici http://www.elemental.ro/661-sapun-de-marsilia.html , din păcate pe acest site nu mai este în stoc, sper să mai aducă deoarece este la calup de 400 gr. Il mai gasiţi aici http://www.armelle.ro/sapunuri-solide-bio/sapun-de-marsilia-alb-vegetal-cu-ulei-de-masline-128 la calup de 300 gr. cu 19 lei. 

Este ieftin şi la îndemână, poate fi folosit de toată familia deoarece are la bază numai şi numai ulei de măsline, deci e hipoalergenic. Eu nu m-am spălat pe cap cu el că ştiu precis că nu merge la părul meu, dar aş sublinia că este excelent pentru rufe. Puteţi să îl radeţi pe răzătoare direct în cuva maşinii de spălat, cam un pumn de fulgi. Păstraţi însă o bucată ca să frecaţi la mână petele rebele, mai ales cele de transpiraţie, le scoate destul de eficient, mie mi s-a părut mai tare decât Vanish-ul.


Următorul pe listă este Alverde Naturkosmetic, achiziţionat din « dm » , 4 lei bucata de 100 gr. Eu am avut din gamă săpunul cu trandafiri şi pe cel cu verbină. Există şi cu lavandă sau cu grapefruit şi lămâie. Cel cu verbină miroase cel mai tare. Nu conţin arome sintetice, coloranţi, conservanţi. Nu se înmoaie la spălare si nu usucă pielea, aş zice că nu are efecte ieşite din comun, merge foarte bine pentru mâini şi corp.
Săpunul cu smochine şi lavandă de la Oriflame, gama Nature Secrets, miroase minunat, ca de altfel toate săpunurile Oriflame. Il găsiţi pe http://www.myflame.ro cu 4 lei, la reducere, în cazul în care nu aveţi vreun reprezentant prin preajmă. Este infuzat cu ulei aromatic de lavandă, extract de smochine şi glicerină hidratantă ce conferă pielii catifelare şi supleţe. Este prezentat într-o formă, culoare şi ambalaj deosebit de atractive. Oriflame ştie să îşi vândă marfa chiar dacă nu este extraordinară.
Si închei cu sapunurile de la cristinnecosmetics, site-ul este

http://cristinne.com/catalog/ Eu am desfacut acum unul cu iasomie si am mai avut cu namol de la Marea Moarta. Costa cam 11 lei suta de grame, unele fiind la reducere, dar fiecare bucata este cantarita si are pretul corespunzator. Sunt sapunuri handmade cu ulei de masline, palmier, ricin, nuca de cocos la care se adauga uleiuri esentiale, seminte, flori si ierburi uscate, unele sunt cu lufa pentru baie, oferta e mare si diversificata.

Uleiul esential de iasomie calmeaza si este indicat in dermatite, eczeme, eruptii, merge pe orice tip de ten, inhiba dezvoltarea bacteriilor si regleaza secretia de sebum.Nu sunt sapunuri tari, se inmoaie mai ales spre sfarsitul utilizarii, dar nu excesiv. Mirosul este discret si nu persista pe piele.
Data viitoare am unele mai speciale, nou descoperite, de-abia aştept să le încerc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.