Translate

miercuri, 18 iulie 2012

Secretos sobre negro by Antonio Banderas


Actorul Antonio Banderas nu mai are nevoie de nici o prezentare…
Fotograful Antonio Banderas este însă un personaj cu totul surprinzător, cred că actorul şi-a descoperit talentul de fotograf şi l-a transformat din hobby în profesie.
Antonio Banderas a hotărât că trebuie să ne facă două surprize, aşa că în anul 2011 a lansat apa de toaletă « The Golden Secret » şi, o dată cu aceasta, albumul de fotografie « Secretos sobre negro ». Apa de toaletă este bărbătească, cu note aromatic-condimentate de cedru, chimion, măr, piper, nucşoară, ambră, pentru personalităţi puternice şi ambiţioase. Cu alte cuvinte este un parfum fascinant şi irezistibil la fel ca bărbatul Antonio Banderas.


Dar nu despre parfum am vrut să vă vorbesc, ci despre neaşteptatul album de fotografie al actorului. Am avut norocul să intru în posesia unui exemplar...nu credeam că voi fi în faţa unei lucrări de artă, credeam că este un moft, o chestie creată pentru publicitatea parfumului. M-am înşelat, este o părticică din talentul şi caracterul lui Antonio Banderas, o piesă de sine stătătoare ce îşi merită locul printre cele mai bune albume de fotografie.
Formatul albumului este extra-large, aproape de dimensiunea A3 şi este prezentat într-un mod aş spune chiar luxos : cutie cartonată neagră, făţuită cu foiţă aurie ca o oglindă, identică cu grafica de pe apa de toaletă, în interior albumul este înfăşurat în foiţă negră şi legat cu panglică neagră. Hârtia este de calitate excelentă, groasă şi lucioasă, culorile din fotografii sunt superbe. Primele pagini ne prezintă un Banderas în postura de fotograf şi regizor, uşor îmbătrânit, bărbos şi detaşat de imaginea aceea macho pe care o ştim din filme. Un om cu o misiune.


Există fotografii în format mare care se desfac şi capătă dimensiune dublă faţă de cea a albumului. Fiecare fotografie are un nume şi o explicaţie în engleză şi în spaniolă, menite să descrie sentimentele şi emoţiile fixate în imagini. Totul are mister şi poezie şi reprezintă de fapt eterna relaţie dintre bărbat şi femeie, dragoste tumultoasă, împărtăşită sau nu, gelozie şi despărţire. Atmosferă spaniolă, pasiune latină, nuduri minunate !
La finalul albumului există câteva pagini cu fotografii despre... realizarea fotografiilor. Costume, machiaje, regie şi peste toate tronând serios şi profund implicat artistul Antonio Banderas. 


2 comentarii:

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.