Translate

duminică, 8 iulie 2012

Reciclaţi şi iar reciclaţi


Incepe o nouă săptămână dar nu trebuie să vă abateţi de la obiceiul (dacă l-aţi căpătat!) de a recicla ambalajele şi alte deşeuri de prin casă. Asta bineînţeles dacă aveţi în oraş colectare selectivă adică recipientele acelea diferit colorate în care să strângeţi separat sticla, plasticul şi metalul, hârtia. Eu am aşa ceva foarte aproape de bloc şi sunt pline tot timpul, lumea se mişcă şi s-a obişnuit să ducă în aceste locuri speciale deşeurile ce pot fi recuperate. Odată ce te-ai învăţat aşa nu o să te mai lase inima să arunci bunătate de carton la ghenă. Simţi că risipeşti în loc sa economiseşti.


Colectarea selectivă începe din casele noastre şi depinde de efortul pe care suntem dispuşi să îl facem fiecare. Nu uitaţi, copiii ne văd şi învaţă. Obiceiurile bune se formează de timpuriu.
Am văzut că nici electronicele defecte nu mai ajung la ghenă. La început oamenii aşteptau să primească o recompensă, ceva, o plată oarecare pentru că duc aparatura defectă la centrele de colectare. Absurd !!! Este gestul minim pe care îl facem ca să compensăm faptul că poluăm mediul, în fiecare zi, prin stilul nostru de viaţă ? Chiar gândiţi că aşa ceva poate trece netaxat ?
Acum ceva ani în urmă, mulţi ani, în altă epocă, era o vorbă cu tâlc, pe atunci avea conotaţii ameninţătoare, dar se potriveşte perfect şi acum : « Nu ştii, te învăţăm. Nu poţi, te ajutăm. Nu vrei, te obligăm. »
Să aveţi o săptămână lejeră !  

Un comentariu:

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.