Translate

marți, 3 iulie 2012

Cartea cărţilor


Deunăzi am citit un articol pe un blog. Am rămas oarecum uimită deoarece şi eu plănuiam ceva asemănător, un post despre Biblie sau Sfânta Scriptură a Vechiului şi Noului Testament. Nu ştiu dacă autorul a scris articolul sau doar a găzduit scrierea altcuiva dar mi-a plăcut cum tratează Biblia...ca pe o carte ce oferă o mie de motive să o deschizi. Si asta fără ca articolul să pară « bisericos », în fond vorbim de istoria lumii in cea mai misterioasă şi palpitantă parte a sa, de ce n-am fi curioşi să aflăm mai multe. 
E adevărat că e scrisă greoi, alambicat şi mărunt de trebuie să te zgâieşti în paginile ei, e adevărat că are multe personaje, intrigi şi un limbaj cu o topică ciudată, dar odată începută nu mai poate fi lăsată din mână, tot vrei să afli ce s-a mai întâmplat cu eroii săi...
Biblia mea are 1221 de pagini şi o eternitate de cuvinte, este atât de citită încât s-au dezlipit paginile.
Vă propun un experiment. Suferiţi de insomnie ? Staţi cu ochii în tavan şi vedeţi toate lucrurile în negru ? Ei, bine există un remediu. Faceţi rost de o Biblie şi începeţi să citiţi. Puteţi să vă propuneţi să citiţi doar câteva pagini pentru început. Stiţi de ce ? Pentru că somnul vă va lua foarte repede. Scrisul mărunt al Bibliei şi încărcătura energetică foarte mare a cărţii vă vor relaxa creierul şi trupul. La mine, după un timp, funcţiona după primele două pagini citite, atât de tare se obişnuise mintea cu acest somnifer.
Si să vă mai spun ceva. Biblia este cea mai mare provocare a minţii, cel mai vast exerciţiu de gândire care ni se propune. Incercaţi să citiţi şi să interpretaţi faptele prezentate, ştiţi deja multe explicaţii şi teorii dar încercaţi să faceţi voi conexiuni cu ceea ce aţi auzit, citit sau văzut în documentare. Fără habotnicie, extremism religios, patimă sau dispreţ. Veţi vedea ce satisfacţie vă oferă înţelegerea unor lucruri şi aflarea altor mistere. E o carte care deschide orizonturi şi nu le închide aşa cum ar vrea unii să credem.
Ceea ce voiam să scriu eu despre Biblie era cu totul altceva, destul de interesant, dar o las pe altădată.
Si pentru ca am deschis discutia despre ceea ce va linisteste dupa o zi agitata, va recomand cartea "Supa de pui pentru suflet", o lectura ce va va inspira si va va da multe raspunsuri.

2 comentarii:

  1. Si eu ma simt usurata cand citesc Biblia... Si apropo, baietelul meu a fost foarte fericit cand a rpimit darul de la tine:). Ma pune neincetat sa-i citesc si tine la masinuta aceea mai mult decat tine la celelalte o suta pe care le are, fiindca a castigat si el o masinuta :).
    Sper sa nu te superi ca te-am mentionat pe blogul, printre oamenii pe cae eu ii consider speciali :*
    De fapt, nici nu cred ca sti ca am blog
    http://anfreutza.wordpress.com/2012/07/04/d-ale-mele-si-despre-oameni-dragi-din-mediul-online/

    RăspundețiȘtergere
  2. cum sa nu stiu ca ai blog!!!! chiar il citesc, iti multumesc nespus pentru ca m-ai pomenit acolo.

    RăspundețiȘtergere

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.