Translate

sâmbătă, 23 iunie 2012

Top Gun Mojito


Tocmai am venit de la piaţă, am aruncat plasele cât colo şi m-am afundat în răsfăţul meu preferat de când a început vara….TOP GUN MOJITO, hoooombreee!!! Vă spun imediat de ce am dat-o pe “telenovelistică”…
Ca toată lumea înfierbântată, vara cresc brusc consumul de îngheţată. Si lichide, evident, dar îngheţata e o plăcere (interzisă sinusurilor suferinde) pe care nimeni nu şi-o refuză. E dulcele de vară. Cu toată dieta mea, n-am tăiat îngheţata de pe listă, ar fi fost inuman, mai ales că există şi o dietă cu îngheţată !
Imi plac combinaţiile noi aşa că încerc cam tot ce aruncă pe piaţă producătorii. Si sunt grozav de multe arome deosebite, texturi inedite şi preţuri pe măsură...la naiba, că doar nu dau banii pe alte prostii !

Dar oameni buni, vara asta am descoperit « The Flavour », regina rafinamentului, madre del gusto (nu ştiu de unde mi-a venit expresia asta !)... Mojito, lovitura Top Gun a celor de la Nestle. Top Gun Mojito este ingheţată la cornet dintr-o serie cu mai multe combinaţii de arome. Mie mi-a sărit în ochi datorită ambalajului colorat mai viu cu verde deschis şi auriu, e clar că o vezi imediat în frigiderul cu îngheţată din magazin.
Am citit mojito şi mi-am adus aminte că am băut odată la o chermeză o băutură numită aşa, amintirea era plăcută aşa că am vrut să văd ce e de capul îngheţatei.


Am să fac o paranteză şi am să vă spun că băutura Mojito se prepară din cinci ingrediente: rom, zahăr (sau suc de trestie de zahăr), limetă, sifon și mentă şi provine din Cuba. Căldură mare acolo, inţeleg de ce se trotilează cu ceva mai răcoritor !
Ca sa vă daţi seama ce « fidelă » e îngheţata acestei reţete, vă spun că e confecţionată din 44% aromă de mentă şi sorbet de lămâie, 24% sirop cu aromă de Mojito, migdale caramelizate cu arome de lămâie şi mentă şi alună acoperită cu ciocolată albă, toate vârâte într-un cornet, evident.
Scumpii mei, la prima înghiţitură din această minunăţie, am simţit cum mi se revarsă in gură o aromă dulce-acrişoară atât de buuunăăăă, că am devenit dependentă instantaneu ! Este cu totul şi cu totul altceva faţă de tradiţionalele gusturi de cacao, ciocolată, vanilie, fructe sau mai ştiu eu ce. Nu mai spun că pe măsură ce consumi îngheţata dai peste alte şi alte surprize, undeva pe la mijloc e siropul de mojito, nu-l descoperi din prima şi e o experienţă gustativă intensă...La asta se adaugă culoarea verde deschis a îngheţatei care contribuie la senzaţia de răcorire dată de mentă şi Mojito.
Mănânc Top Gun Mojito şi parcă mă văd în deşertul mexican, la un apus de soare printre cactuşi enormi...sau pe o plantaţie de trestie de zahăr din Cuba. Ai, ai , ai !

P.S. Ingheţata e 4,5 lei in Carrefour.

Un comentariu:

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.