Translate

duminică, 5 februarie 2012

Barbatii sunt de pe Marte...


Din pacate, de cele mai multe ori, posesiunea mamelor pentru fii se transforma intr-un adevarat handicap atunci cand acestia devin adulti si au propria familie...Cred ca am observat cu toatele, cele care suntem sotii, ca unii dintre sotii nostri (de fapt un procent semnificativ !) nu stiu pur si simplu sa aiba grija de ei, depinzand de neveste asa cum au depins de mame...nu stiu sa faca treburi casnice, nu stiu sa faca nici cumparaturi, nu isi fac sau nu isi pun singuri de mancare (daca sunt singuri in casa prefera sa nu manance), nu au cele mai elementare notiuni despre sanatate si ingrijire, nu se amesteca in cresterea copiilor, nu stiu uneori nici macar sa repare lucruri prin casa si, in general, se poarta ca si cum statutul de sot si barbat le confera dreptul de a fi serviti de o femeie.
Culmea e ca mamele de baieti ii cocolosesc si nu ii invata mare lucru, insuflandu-le din start sentimente de superioritate masculina si nu spun asta cu rautate, pur si simplu este o realitate a civilizatiei. Un astfel de barbat va fi devastat la moartea mamei sau a sotiei si se va indrepta inexorabil catre propria ratare sau disparitie definitiva din simplul motiv ca nu va mai avea pe cineva care sa gandeasca in locul lui problemele de zi cu zi. Sunt mama de baiat si incerc cu disperare sa nu apuc pe aceeasi cale...il pun sa-si faca ordine, sa isi ia singur ce ii trebuie, sa ia in serios treburile zilnice si, mai ales, sa ma respecte pentru ceea ce fac pentru el. Oare voi reusi ? Greu de spus...mai sunt atatia ani pana voi afla chestia asta ! O mama de baiat ar trebui in primul rand sa il invete ca nimeni nu este obligat sa il serveasca, ca o femeie va face chestia asta pentru el doar pentru ca il va iubi foarte tare si nu pentru ca are datorii ca sotie si, mai ales, ca el va trebui sa ii dea inapoi cel putin atat cat primeste de la ea. De Craciun, de ziua ei, de ziua numelui ei, de Paste, de martisor, de 8 Martie, la aniversarea casatoriei, de Valentine's day etc...deci nu chiar in fiecare zi!
P.S. Si totusi...si mamele de baieti au fost tinere casatorite si au avut aceleasi deceptii din partea sotilor lor...de ce nu au invatat nimic din propria casnicie si isi educa fiii in acelasi stil ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentariile la acest articol sunt moderate, nu apar imediat pe pagina.